In de omgeving

De Landcommanderij van Alden Biesen is een imposante erfgoedsite en het startpunt van schitterende natuurwandelingen.  Het prachtige kasteeldomein wordt van 27 tot 30 september 2019 omgetoverd tot één kleurrijke bloementuin tijdens de 24e editie van Fleuramour.

Borgloon, de parel van Haspengauw, is een historisch stadje gelegen in het hart van de fruitstreek.  Tijdens de bloesem- en oogstfeesten vinden er tal van festiviteiten plaats.

Het Wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in het land en verwelkomt jaarlijks 15000 bezoekers.

Hasselt, de hoofdstad van de Provincie Limburg, is alom bekend om zijn Hasseltse jenever en speculaas en zijn vele trendy boetiekjes.

Luik, ook genoemd De Vurige Stede, is de grootste toeristische stad van Wallonië. Met zijn joviale en levenslustige bewoners, zijn typische wijken en historische gebouwen is Luik absoluut een halte tijdens uw verblijf in Tongeren.

♦ Juist over de landsgrens ligt Maastricht, één van de oudste steden van Nederland.  Met zijn toffe winkeltjes en leuke restaurantjes is Maastricht een geliefde bestemming voor een dagje uit. Van 4 tot 21 juli 2019 tovert André Rieu opnieuw het hele Vrijthof om tot één grote concertzaal!