/** Block xml-rpc requests */ add_filter('xmlrpc_enabled', 'return_false'); Tongeren | Liry's Home

Tongeren

Tongeren, de oudste stad van België, heeft een rijk historisch verleden en een schat
aan Romeinse relicten. Het pittoresk begijnhof en het imposante belfort, beide erkend door de UNESCO als werelderfgoed, de prachtige gotische Onze-Lieve-Vrouwbasiliek, de Romeinse stadsomwalling en de tumuli zijn uniek en een bezoek overwaard. Download hier de digitale toeristische stadsgids.

Onze stad heeft enkele prachtige musea:
−  het Teseum aan de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek,  herbergt een waardevolle collectie
religieuze kunstschatten.  In 2018 opende het Teseum een 2e museum, een
indrukwekkende archeologische site drie meter onder de Basiliek.

het Gallo-Romeins museum dompelt u onder in het rijke verleden van de stad.
Van 6 februari tot 1 augustus 2021 kan u er de unieke tentoonstelling “Oog in oog met de Romeinen” bezoeken met verhalen die u 2000 jaar in de tijd terug voeren.

Nog een aangename manier om het rijke verleden van de stad Tongeren te ontdekken is via de Mijlpaalroute. Deze route bestaat uit 3 wandelingen die op elkaar aansluiten. Volg de stapstenen met de gekleurde letter “M”. Een brochure is te verkrijgen op de Dienst van Toerisme.

Tongeren is the place to be voor de levensgenieter met zijn talrijke cafeetjes, brasseries en lekkere eethuisjes. Tongeren telt maar liefst 3 sterrenrestaurants! Download hier de culinaire gis “Foodies Tongeren”.

Een absolute must is een bezoek aan de wekelijkse Antiek- en Brocantemarkt, iedere zondagmorgen van 7 tot 13u. Met 350 standhouders is het de grootste van de Benelux.